- Autor: STOB
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cibule | 10 |
Česnek | 10 |
Oleje (všechny druhy) | 3 |
Rajčata | 100 |
Brambory zimní | 100 |
Vejce celá průměr | 30 |
Brokolice | 100 |
Květák | 200 |
Mléko polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Eidam 30% | 30 |
Energetická hodnota celkem: 1498 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 12,
Sacharidy (g): 38,
SAFA (g): 5,
Cukry (g): 15,
Vláknina (g): 10,
Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zeleninu očistíme, omyjeme, květák a brokolici rozebereme na růžičky nebo nakrájíme na kousky a v osolené vodě krátce povaříme. V hrnku rozmícháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme, doplníme strouhaným sýrem. Okapaný květák s brokolicí dáme do zapékací misky. Přelijeme sýrovou směsí a v troubě zapečeme. Rajčata spaříme, sloupneme a nakrájíme na kostky, na oleji zpěníme cibulku, přimícháme rajčata, dochutíme česnekem a podusíme. Zapečený květák podáváme s vařeným bramborem, přelijeme rajčatovou směsí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.